SÖK I BLOGGEN

18 jan. 2013

Green Carpet Challenge


I täten för kampanjandet för en modendustri med en mer hållbar och miljövänlig inställning hittar man Livia Firth, fru till den brittiska skådespelaren Colin Firth och tillika miljökämpe. Ett brinnande intresse för mode och en passion för miljöfrågor fick henne att starta Eco-Age, ett butikskoncept som sedermera har blivit ett onlinemagasin för miljömedvetna konsumenter som strävar efter att leva ett ”grönare” liv. 

Utöver att att vara kreativ chef för företaget skapade Firth också Green Carpet Challenge, en kampanj som strävar efter att få världskända profiler att bära miljövänliga kreationer till stora galor i ett försök att ge hållbart mode sin välförtjänta stund i rampljuset. Haute-couture designers som anslutit sig till kampanjen är bland annat Valentino, Chanel, Gucci, Yves Saint Laurent, Stella McCartney, Roger Vivier, Alberta Ferretti, och Ermengildo Zegna.

Senast ut i raden av designers och välkända profiler som medverkat i kampanjen såg vi Bradley Cooper, iklädd en miljövänligt producerad smoking av toppdesignern Tom Ford. 


Bradley Cooper i en miljövänlig smoking signerad Tom Ford


Livia Firth i en svart kreation av Armani gjord utav återvunna plastflaskor



Julianne Moore i Tom Fordklänning gjord utav återvunnen vintagesammet

Bilder lånade från TriplePundit och Eco-age

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar